
JELENí SKOKy
Jelení Skok
Jelen Skoky
Jelení Skoky


Minipivovar
Piva již uvařená

Vánoční Pale Ale 11°
- Alkohol 4,5 %
- Hořkost (IBU) 20-30
- Barva (EBC) 25-27
Uvařeno z mladinového koncentrátu a sladového výtažku (Pale Ale).


Josefská 12°
- Alkohol 5,3 %
- Hořkost (IBU) 28-36
- Barva (EBC) 26-30
Uvařeno z mladinového koncentrátu a sladového výtažku (Pilsner).
Kvasnice M54 Californian Lager
Studené chmelení (NZ Pils, Challenger, Premiant)


Vánoční Brown Ale 11°
- Alkohol 4,1 %
- Hořkost (IBU) 22-28
- Barva (EBC) 50-60
Uvařeno z mladinového koncentrátu a sladového výtažku (Rustic brown Ale).
Kvasnice M15 Empire Ale
Studené chmelení (žatecký poloraný červeňák)


Zelený Pils 11°
- Alkohol 4,4 %
- Hořkost (IBU) 24-32
- Barva (EBC) 6-10 zelená
Uvařeno z mladinového koncentrátu a sladového výtažku (Lucid Pils).
Kvasnice S-33 SafAle
Přidáno modré potravinářské barvivo – zelená barva piva


Hopgarden 11°
- Alkohol 4,5 %
- Hořkost (IBU) 8-18
- Barva (EBC) 6-8
Uvařeno z mladinového koncentrátu a sladového výtažku (pšeničný a ječný).
Kvasnice S-33 SafAle
Pivo inspirováno belgickým pšeničným pivem Hoegaarden.


Skok 13°
- Alkohol 5,6 %
- Hořkost (IBU) 18-35
- Barva (EBC) 39-40
- Chmel – Premiant, Challenger, ŽPČ
Polotmavý Ale (Porter, Stout)
Uvařeno ze sladového výtažku a klasickým chmelovarem v délce 60 min.
Kvasnice S-04 SafAle
Do chmelovaru byl přidán hřebíček a badyán. Po skončení chmelovaru byla přidána sušená pomerančová kůra.


Josefská jarní Ipa 11°
- Alkohol 4,5 %
- Hořkost (IBU) 50
- Barva (EBC) 7-9
- Chmel – Challenger, Summit, Azacca (studené chmelení)
Pale Ale
Uvařeno ze sladového výtažku a klasickým chmelovarem v délce 60 min.
Kvasnice M44 Mangrove Jack’s


Čertovská Apa 11°
- Alkohol 4,4 %
- Hořkost (IBU) 51
- Barva (EBC) 20
- Chmel – Citra, Cascade
APA
Uvařeno ze sladového výtažku a klasickým chmelovarem v délce 60 min.
Kvasnice M42 Mangrove Jack’s


Vánoční medové 11°
- Alkohol 4,7 %
- Hořkost (IBU) 72
- Barva (EBC) 7
- Chmel – Premiant, Challenger
ALE
Uvařeno ze sladového výtažku a klasickým chmelovarem v délce 60 min.
Kvasnice SafAle S-04
Do chmelovaru bylo přidáno 0,5 l přírodní čisté medoviny. Po skončení chmelovaru byl přidán badyán a sušené mango.


Letní Ale 11°
- Alkohol 4,8 %
- Hořkost (IBU) 93
- Barva (EBC) 7
- Chmel – Centennial, Azacca
ALE
Uvařeno ze sladového výtažku a klasickým chmelovarem v délce 60 min.
Kvasnice M44 Mangrove Jack’s


Porter 18°
- Alkohol 7,3 %
- Hořkost (IBU) 77
- Barva (EBC) 22
- Chmel – Premiant, Kazbek
PORTER
Uvařeno ze sladového výtažku a klasickým chmelovarem v délce 60 min.
Kvasnice M42 Mangrove Jack’s


Vánoční 11°
- Alkohol 4,6 %
- Hořkost (IBU) 73
- Barva (EBC) 7
- Chmel – Citra, Azacca
APA
Uvařeno ze sladového výtažku a klasickým chmelovarem v délce 60 min.
Kvasnice M44 Mangrove Jack’s
Po skončení chmelovaru byl přidán badyán, skořice, hřebíček a sušené mango.


Články o pivu
O vaření piva Zdroj: Pivařka – průvodce domácího sládka, P. Novotný Při domácím vaření piva můžete začít z několika různých míst a úrovní. Vaření piva sestává z mnoha dílčích kroků. Ne všechny musíte nutně podstoupit hned na začátku vaší pivovarské kariéry. Z tohoto pohledu tedy máte tři možnosti – vařit z mladinového koncentrátu, vařit ze sladového výtažku, nebo vařit ze základních surovin. Vaření piva ze základních surovin V této variantě vaření domácího piva budete procházet celou výrobou, stejně jako se tomu děje v jakémkoliv pivovaru. Začnete tedy ze sladu, vody, chmele a kvasinek. Vaše možnosti, jak ovlivňovat výsledek, tak budou téměř neomezené. K tomuto způsobu vaření piva se postupně dostává většina domácích sládků. Pro úplné začátečníky není vaření ze surovin obvykle vhodné, protože vyžaduje adekvátní vybavení a znalosti. Vaření piva z mladinového koncentrátu Je tou zcela nejjednodušší možností, jak pivo doma vyrobit. Výrobce koncentrátu vlastně pivo uvařil za vás a…